woonboerderij

Mijn hulp werd gevraagd om mee te denken met de indeling, lichtplan, slimme opbergmogelijkheden en een goede routing door de gehele benedenverdieping van deze woonboerderij.

Er was een grote verbouwing gepland om een aanbouw van maar liefst 50m2 te realiseren, de wens was om de aanbouw helemaal kloppend te maken zodat het onderdeel van de boerderij uitmaakt in plaats van een los onderdeel.

We zijn na het intake en inventarisatiegesprek om de tafel gaan zitten om de tekeningen van de architect te bekijken.Na alle wensen te hebben besproken hebben we de hele indeling veranderd.

Na de wensen te hebben doorgenomen stelde ik voor om alles op het prachtige uitzicht te richten, omdat het zonde is om daar niets mee te doen. Het voorstel werd met veel enthousiasme ontvangen.

De opdrachtgevers gaven aan dat het belangrijk is om met vrienden na te borrelen en een bourgondische gezellige sfeer te creëren. De keuken is het belangrijkste hart van het huis, daar speelt de meeste uren van de dag af. Zodoende hebben we voorgesteld om de eethoek aan de achterkant te plaatsen met een haard als roomdivider, zodat de opdrachtgevers kunnen genieten van het uitzicht en van de haard. De raampartij hebben we ook net het hoekje om laten lopen zodat er optimaal van het uitzicht kan worden genoten en het ruimtelijker is.

De wens was ook om een kantoor aan huis te realiseren, en in contact te staan met de rest van het gezin. Toen we het idee opperde om het kantoor in de aanbouw te plaatsen met openslaande deuren naar de tuin en taatsdeuren naar de eethoek zagen de opdrachtgever dat het de oplossing was om alles te combineren.

Alle ruimtes staan met elkaar in verbinding, je loopt zo van de woonkamer, keuken, eetkamer, kantoor door de hal de keuken weer in.

Er moest een oplossing komen voor de kelderdeur, dus hebben we een verborgen kelderkast en provisiekasten achter de lattenwand gesitueerd, wat tevens terug komt in het kantoor en de wijnklimaatkast.

De oorspronkelijke ruimte liep tot de haard, de haard hebben we precies op de scheiding van de aanbouw geplaatst zodat de afvoer makkelijk via het dak kon worden gerealiseerd.

Ook hebben we meegedacht over de aankleding buiten, dat zijn zwarte rabat delen geworden in combinatie met een stenen onderkant.